Lestraining

Verantwoordelijke

 

Diane Vanuytven

Voor wie?

Zwemmers tot 12 jaar kunnen terecht in de lestraining. Ben je 12 jaar (1ste middelbaar) of ouder, dan word je doorverwezen naar het sportzwemmen. Om in de lestraining te kunnen starten moet je minstens een lengte (25m) crawl, rugslag en schoolslag kunnen zwemmen met een goede techniek.

 

In de lestraining wordt er gewerkt aan volgende doelstellingen:

  • verbeteren van de zwemslagen + aanleren vlinderslag.
  • verbeteren van het uithoudingsvermogen.
  • aanleren en verbeteren van de startduik en keerpunten.
  • stimuleren van het sociale contact met andere recreatiezwemmers.

 

In de lestraining kan je terecht met zowel een recreatieve als competitieve ingesteldheid:

  • Je bent een zwemmer die zich binnen de zwemschool aangesproken voelt om op termijn te kiezen voor de competitie. Hier kan je trainen om zo door te stromen naar de competitiegroepen. (competitie)
  • Je bent een zwemmer die binnen de zwemschool niet aan competitie wil doen. Hier kan je de sport als recreatieve zwemmer of vrijetijdszwemmer verder actief beoefenen. (recreatie)

 

Wanneer?

Maandag Van 18.30 uur tot 19.30 uur
Donderdag Van 18.30 uur tot 19.30 uur
Zaterdag Van 09.30 uur tot 10.30 uur

 

Kostprijs?
Meer informatie met betrekking tot betaling van lestrainingen vindt u hier.

 

Inschrijven?

U kan uw kind inschrijven via volgende linkWe voorzien een instapmoment aan het begin van het zwemseizoen, in september. Dit gebeurt meestal na een testles om de nieuwe zwemmers zo goed mogelijk in de juiste groep in te delen. Zwemmers die op de wachtlijst staan, zullen hiervoor gecontacteerd worden. Zwemmers uit onze lestraining basis kunnen na het positief afronden van de laatste groep Orka en het behalen van het brevet van 25 m rugslag, crawl en schoolslag, naadloos overstappen naar onze lestraining gevorderd.

 

Wedstrijden:
Ook voor onze zwemmers uit de lestraining worden er wedstrijden georganiseerd. Deze zwemmeetings zijn enkel voor niet-vergunninghouders en behoren tot de niet officiële competitiewedstrijden.

Kan je minstens 25m zwemmen met een goede techniek en wil je wel eens proeven van de competitieve kant van het zwemmen, dan mag deelnemen aan een zwemwedstrijd. Elke wedstrijd biedt een gevarieerd programma aan met wedstrijdnummers van 25m, 50m en 100m voor zowel schoolslag, rugslag als vrije slag.

Elke deelnemer wordt ook nog eens beloond met een kleine attentie voor zijn of haar deelname!

 

Deelname:
Elke zwemwedstrijd wordt bekend gemaakt via een formulier dat wordt meegegeven op training.

Ben je geïnteresseerd om deel te nemen? Dan hoef je enkel dit formulier ingevuld in de HZA brievenbus te stoppen of een mailtje sturen met de gewenste afstanden en slagen.

Heistse Zwemclub Arduas