Competitiezwemmen

 

Als uw kind van het zwemmen zijn of haar favoriete sport wil maken komt hij/zij terecht bij onze competitie zwemmers. Onze club heeft een rijk competitieverleden en streeft er nog steeds naar om samen een zo hoog mogelijke prestatie neer te zetten.

 

Voor wie?

Voor alle zwemmers van elf jaar of jonger die voldoen aan de selectiecriteria.

 

Selectiecriteria om over te gaan naar de competitiegroepen

  • Regelmatig komen trainen tijdens de lestrainingen (1 tot 2x per week).
  • Regelmatig deelnemen aan wedstrijden van de niet-vergunninghouders (minstens 3 wedstrijden per jaar).
  • Beschikken over een goede techniek in de 3 zwemslagen.
  • Positief ingesteld zijn tijdens de lestraining.

 

De verschillende competitiegroepen

■  A-groep
■  B-Groep
■  C-Groep
■  D-Groep

De groepen zijn ingedeeld naargelang het zwemniveau.
Om in een groep te zwemmen dient men te voldoen aan de voorwaarden opgesteld door de trainers.

Voor meer informatie over de groep klik dan op de gewenste groep.

 

Vergunninghouders
Je kan vergunninghouder worden in het jaar dat je 9 jaar wordt. Hiervoor moet je voldoen aan minstens 2 limiettijden uit je categorie. Met een competitievergunning kan men deelnemen aan officiële zwemwedstrijden regionaal, nationaal en internationaal.

Elke officiële competitiezwemmer krijgt een zwemzak van de zwemclub, hierin bewaren ze hun zwemmaterialen. En wanneer ze hun vergunning krijgen, krijgen ze een een T-shirt (deze is te dragen op wedstrijden) en een zakje waar een reserve bril en badmuts en eventueel drinken in kunnen steken voor naar de omroepkamer te gaan. Het gebeurt wel eens dat er badmutsen of brillen stuk gaan op zo’n stressvol moment. En zo hebben ze toch reserve bij.

Deze competitievergunning brengt ook enkele verplichtingen met zich mee, indien men hier niet aan voldoet, kan er door de trainers (en het bestuur) besloten worden om de vergunning op te zeggen.

Alle competitiezwemmers worden geacht hun T-shirt en hoodie met vermelding van de huidige sponsors te dragen tijdens evenementen en wedstrijden. Evenals tijdens de wedstrijden worden enkel de zwarte badmutsen gedragen en tijdens de trainingen de blauwe badmutsen. 

Alle kledij en materialen zijn altijd te koop via onze webshop.

 

Verplichtingen vergunninghouder

■  Aanwezigheid op trainingen (C-groep: minstens 2x per week; B-groep: minstens 3x per week; A-groep: minstens 4x per week).
■  Deelname aan zwemwedstrijden (minstens 10 wedstrijden per zwemseizoen).
■  Clubkledij met sponsors dragen tijdens de zwemwedstrijd en op het podium.

 

Betalingen van lid- en trianingsgelden

Elk seizoen (sept-Juli) wordt het lidgeld betaald, meer info vind je hier.

Naast het lidgeld wordt er elke maand trainingsgeld betaald, dit dient te gebeuren via onze webshop. Zowel daar als hier vind je de actuele prijzen.

 

Inschrijvingen zwemwedstrijd
Via mail krijgt de zwemmer een uitnodiging om deel te nemen aan een zwemwedstrijd.

Bij deelname dient de zwemmer een mail terug te sturen, zowel naar de sportsecretaris als de trainer van de competitiegroep met vermelding van naam en de gekozen wedstrijdnummers.

Op onze eigen wedstrijden gaan we er vanuit dat iedereen aanwezig is. Indien de zwemmer niet deelneemt aan de wedstrijd, gelieve dit dan ook te melden via mail aan de sportsecretaris en de trainer.

Heistse Zwemclub Arduas