Zwemschool

 

Verantwoordelijke:
Ann Bombois

 

Voor wie?
Kinderen kunnen bij ons vanaf 4 jaar watergewenning en zwemles volgen.

 

Hoe?
De leerlijn van onze zwemschool sluit nauw aan bij de leerlijn voorgeschreven door Fred Brevet. Ze bestaat uit drie fasen:

1. Waterwennen

2. Leren overleven

3. Leren veilig zwemmen

Het leren zwemmen gebeurt vanuit het oefenen van bouwstenen (hoofd, romp en ledematen) in het water (fase 1) en het oefenen van vaardigheden (verplaatsing, coördinatie en evenwicht) in het water (fase 2). Dit is een meer natuurlijke aanpak tegenover de vroegere meer technisch/analytische aanpak.

In onze zwemschool zijn de drie fasen verdeeld over zeven niveau-groepen. Als uw kind de doelstellingen van een bepaald niveau haalt, krijgt het hiervan een brevet en mag het doorschuiven naar het volgende niveau. Deze doorschuivingen gebeuren telkens na het voltooien van een 10-delige lessenreeks. Enkele dagen voor de nieuwe lessenreeks start, krijgt u een mail met de nieuwe groepsindelingen.

 

Waar?
In onze club bieden we lessen aan op twee verschillende locaties:

  • Het gemeentelijk zwembad van Heist-op-den-Berg
    Lostraat 48, 2220 Heist-op-den-Berg
  • Het zwembad van Itegem
    Dulft 17, 2222 Itegem

Omwille van de beperkte diepte van het zwembad in Itegem worden enkel de twee eerste fasen daar onderwezen. Dit wil zeggen dat uw kind, indien u het laat instappen in Itegem, na het vervolledigen van de tweede fase verplicht zal worden om over te stappen naar de zwemlessen in Heist-op-den-Berg. In Heist-op-den-Berg worden alle fasen onderwezen.

 

Wanneer?
Iedere maandag (Heist-op-den-Berg) en donderdag (Itegem) tussen 18.00 uur en 19.30 uur.

  • Reeks 1: van 18.00 uur tot 18.30 uur.
  • Reeks 2: van 18.30 uur tot 19.00 uur.
  • Reeks 3: van 19.00 uur tot 19.30 uur.

 

Inschrijvingen?
Meer informatie rond het inschrijven van uw kind, de start van de nieuwe lessenreeks en de prijs van een lessenreeks vindt u hier.

 

Wat na de zwemlessen?
Kinderen die de smaak van het zwemmen te pakken hebben, kunnen aansluiten bij de lestraining. Hier worden de zwemslagen verder verfijnd en de conditie verbeterd. Kinderen die in de lestraining zitten krijgen de kans om mee te doen aan wedstrijden. Zo kunnen zij ook van dit element van de zwemsport proeven.

Heistse Zwemclub Arduas