Veelgestelde vragen

Hieronder staan enkele veel gestelde vragen in verband met de zwemschool.

Welke zwemslag wordt er het eerst aangeleerd?
In onze zwemschool wordt eerst de beenbeweging van de rugslag en de crawl aangeleerd. Wanneer er een sterke beenslag is, kan de armslag worden aangeleerd. Wanneer de kinderen beide slagen grotendeels onder de knie hebben, wordt de schoolslag aangeleerd.
Waarom wordt er niet gestart met schoolslag?
Er zijn verschillende redenen waarom rugslag het eerst wordt aangeleerd. Uit de praktijk blijkt dat kinderenĀ zich vrij snel op hun rug kunnen behelpen. Op de rug kan alĀ een grote afstand worden afgelegd en uw kind kan steeds blijven ademhalen.
Heeft mijn kind een brilletje en/of badmuts nodig?
Een brilletje is niet vanaf de eerste zwemles nodig, maar naarmate uw kind beter leert zwemmen en het meer en meer met zijn hoofd onder water moet zwemmen is het aangewezen een brilletje aan te kopen. (TIP: een brilletje dat op de ogen “aanzuigd” zonder het elastiekje rond het hoofd is meestal een gepast brilletje voor uw kind)

Een badmuts is niet verplicht maar bij kinderen met lange haren is het toch aangeraden om een badmuts over het hoofd te trekken. Zo plakken de haren niet in het aangezicht tijdens het zwemmen.

Is het waar dat mijn kind in 10 lessen kan leren zwemmen?
Graag zouden wij dit fabeltje willen geloven. Gemiddeld duurt het anderhalf tot 2 jaar eer uw kind alle 3 de zwemslagen beheerst. Uiteraard is dit ook afhankelijk van de leeftijd van uw kind, u verstaat dat de motoriek van een kind van 4 jaar niet dezelfde is als de motoriek van een kind van 5 jaar. Wij hebben de ambitie om uw kind zo snel mogelijk te leren zwemmen maar vooral om op een zo correct mogelijke manier te leren zwemmen. Zodat het zijn leven lang kan genieten van de zwemsport.

Een tip, blijf uw kind aanmoedigen zodat hij of zij kan leren genieten van het zwemmen.

Mag ik kijken tijdens de zwemles?
Ja, je kan toekijken vanaf de bank in het zwembad of vanachter het raam. Uiteraard wordt er wel verwacht dat de ouders de lessen niet storen.
Is het erg als mijn kind een les mist?
Er wordt telkens betaald voor een lessenreeks van 10 lessen. Inhaallessen zijn er niet voorzien. Om de vooropgestelde einddoelen te behalen wordt er aangeraden zo weinig mogelijk lessen te missen.
Heistse Zwemclub Arduas