Groepsindeling

Er zijn 7 groepen/niveaus binnen onze zwemschool. Elke groep heeft zijn eigen leerlijn en eindtest.

De zeepaardjes

Doel: Uw kind kennis laten maken met het water. Op een speelse manier leert uw kind spatten met water, bellen blazen, vanaf de kant springen, enzoverder. Verder worden een aantal basiselementen van het zwemmen aangereikt, waaronder drijven op de rug.

Criteria eindtest: Fred brevet “Zeepaardje

De zeehonden

Doel: Uw kind zich op zijn gemak laten voelen in het water. Uw kind leert voorwerpen van de bodem te rapen, uit het zwembad te klimmen, te drijven op zowel buik als rug, enzoverder. In deze groep wordt er ook begonnen met het aanleren van het zijwaarts ademen.

Criteria eindtest: Fred brevet “Zeehond

De waterschilpadden

Doel: Uw kind zich leren voortbewegen in het water. In deze groep leert het op een zelfstandige manier drijven en zich verplaatsen op de rug en buik. Verder wordt de armbeweging van crawl al stappend geïntroduceerd om uw kind al gewoon te laten worden aan de beweging.

Criteria eindtest: Fred brevet “Waterschildpad

De dolfijnen

Doel: Uw kind zich leren voortbewegen in het water met armen en benen. In deze groep leert uw kind zich verplaatsen op de rug en buik door gebruik te maken van stuwing van de armen en benen.

Criteria eindtest: Fred brevet “Dolfijn

De otters

Doel: Uw kind zich zelfstandig leren voortbewegen in het water met armen en benen. In deze groep leert uw kind zich verplaatsen op de rug en buik door gebruik te maken van stuwing van de armen en benen. Deze vaardigheden worden zowel in het ondiepe als het diepe geoefend. Verder wordt er in deze groep ook al gestart met de beenbeweging van schoolslag.

Criteria eindtest: Fred brevet “Otter

De haaien

Doel: Uw kind zich leren voortbewegen in het water met armen en benen in de drie stijlen: rugslag, crawl en schoolslag. In deze groep worden rugslag en crawl verder ingeoefend en wordt er gewerkt aan de coördinatie van schoolslag.

Criteria eindtest: Fred brevet “Haai

De orka’s

Doel: De techniek van rugslag, crawl en schoolslag verder verfijnen en de afstanden op te bouwen.

Criteria eindtest: Fred brevet “Orka

Heistse Zwemclub Arduas